Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

RAK-obuv

RAK-obuv

A RAK-obuv vállalat története és a cég megjelenése a szlovák és cseh piacon 1993 márciusában kezdődött. Már a kezdetetktől a gyártás fokuszában a babcipők álnak, főleg ami a 3 év alattiak és iskolások számára készülő textíl lábbeliket és a kisgyermekek számára készülő első lépések cipőket illeti. Az elmult időszak alatt a RAK-obuv vállalat 4,5 millió pár cipőt gyártott és értékesített, aminek köszönhetően jelentős pozíciót foglal el a szlovák cipőgyártók között. A napi termelési kapacitás a technológiai intenzitástól függően 250 és 1.200 pár között mozog. A cégnél dolgozók száma 40 fő körüli, és több mint 200 üzleti partnerrel működik együtt, melyek közül a legfontosabbak a Bata (Csehország), Giesswein (Ausztria), Huma Partizánske, BVH plus Nitra, VelaShoes (Csehország), stb.

A cég hitvallása – olyan kiváló minőségű gyermek lábbeli gyártása természetes anyagokból (valódi bőr, pamut), amelyek puhák, lélegzőek, nedvszívó hatással rendelkeznek és anatómiai szempontból jól illeszkednek a gyereklábára. Talán ennek a filozófiának köszönhető, hogy a vállalatnak már több, mint 20 éve sikerül megőriznie a pozicióját annak ellenére, hogy az olcsó termékeket kínáló ázsiai gyártók hatalmas nyomást gyakorolnak.

ceska kvalita logo

ITC Zlin logo

A textíl és bőr bébicipők egészségügyi tanusítvánnyal rendelkeznek. Bizonyos modellek pedig a “Zsiráf” és a “Cseh minőség” védjegyekkel való jelölésre is jogosultságot nyertek, ami azt jelenti, hogy a gyermekcipő megfelel minden ortopédiai, higiéniai és biztonsági követelménynek.

 A cég gyártóüzemei Trenčín régióban találhatóak, Szlovákia észak-nyugati részén.

A gyermek bőr lábbeliket és a beltéri cipőket a cég önszántából aláveti az ITC Zlín és a Zlín COA független tanusító szervezet által végzett minősítési eljárásnak. Ezen tanusítványok alapján, valamint a csehországi Cipő és Bőripari Egyesület jóváhagyásával a RAK-obuv termékei megkapták a jogosultságot, hogy viselhessék a “Zsiráf” és a “Cseh minőség” védjegyeket.

zirafa logo

Annak érdekében, hogy a szülők és a viszonteladók számára mindenféle káros anyagoktól mentes és megfelelően kialakított gyermeklábbelit tudjon bemutatni, a cseh Cipő- és Bőripari Egyesület bevezette az “Egészséges lábbeli – cipők gyermeke számára ” és a “Zsiráf” védjegyet. A minősítési kritériumokat egy szakértői csoport határozza meg, amely szorosan együttműködik a cseh Ortopéd Társasággal. A kritériumokat folyamatosan frissítik az egészséges gyereklábbelire vonatkozó aktuális ismeretek alapján.

Az eljárás teljes mértékben nyitott mindenki számára, aki minőségi , káros anyagoktól mentes gyermeklábbelit kíván a piacra vinni. Azonban a részvétel nem ingyenes, és a díj meglehetősen magas. A minősítési eljárásnak nem csak a cseh cipő gyártók, de az importőrök is alávethetik termékeiket.

A gyermekcipők önkéntes minősítése  a TS-ITC 2/98-as műszaki előírások alapján, a 3 éves alattiak számára készülő babacipők pedig a TS-ITC-276/2002-es műszaki előírások figyelembevételével történik.  Csak a tanusítvánnyal rendelkező cipők viselhetik a “Zsiráf” jelölést. 

www.rak-obuv.sk

Rendezés:

Keresés